וַיְבָרֶךְ אֱלֹהִים אֶת-יוֹם הַשְּׁבִיעִי, וַיְקַדֵּשׁ אֹתוֹ: כִּי בוֹ שָׁבַת מִכָּל-מְלַאכְתּוֹ
- חיים חביב
- Mar 1, 2017
- 3 min read
Updated: Feb 18, 2022
היום אנחנו נעשה הכרות עם העיקרון השביעי מתוך שבעת כללי הזהב להצלחה.
בפוסטים הקודמים עסקנו הרבה בעקרונות חשובים העוסקים בפעילות אקטיבית יזומה, והיום, אני רוצה לעשות לכם הכרות עם פעילות פאסיבית יזומה.
כן , כן, יש דבר כזה פעילות פאסיבית יזומה.
הוול סטריט ג'ורנל פרסם בשנת 2015 מאמר, באזור המומחים שלו, העוסק במחקר מקיף בו נמצא כי הפסקות במהלך יום העבודה וחופשות מסודרות במהלך השנה, מגדילות באופן משמעותי את האפקטיביות שלנו בעבודה או בעסק, משפרות את בריאותנו ומגדילות את הפריון של כל אחד ואחת מאיתנו.
האגודה האמריקנית לפסיכולוגיה מצאה כי מתח רב, הנוצר כתוצאה משעות עבודה מרובות ותקופה ארוכה ללא חופשה, מעלה את הסיכונים לחלות במחלות לב ומעצים מצבים בריאותיים לקויים.
אז הנה לכם העיקרון האחרון בסדרת Break Out העיקרון השביעי.
עקרון 7 - קחו זמן לחופשה, קחו הפסקות
מחקרים רבים מראים שתקופות ארוכות ללא חופשה, גורמות לנזקים אמתיים לתוצר שלנו, מחסלות את היצירתיות שלנו ובעיקר פוגעות במערכות היחסים שלנו.
חשוב לזכור שהמחקר הארוך והרחב ביותר אי פעם שבוצע ומבוצע באוניברסיטת הרווארד הוכיח מעל לכל ספק שהמפתח לאושר, להצלחה, לבריאות טובה ולאריכות ימים טמון במערכות יחסים בריאות וארוכות.
לכן, כל מה שעלול לפגוע במערכות היחסים שלכם, חייב להסתלק לכם מהחיים.
בפוסט שאכתוב בקרוב על המקום המרכזי כל כך שתופסות מערכות היחסים שלנו, בחיינו ובהצלחתנו, תבינו עד כמה הדבר משמעותי להצלחה המתמשכת שלנו ובעיקר לאושרנו ולבריאותנו, אבל כרגע, חשוב שתדעו שהעדר חופשה מסודרת ומנוחה יומית כחלק מהשגרה, פוגעת בכם ממש!
על פי ה-OECD העובד הישראלי מבלה כמעט הכי הרבה זמן במקום עבודתו במונחי שעות אך לעומת זאת הפריון שלו הוא מהנמוכים בארגון.
איך זה יכול להיות? מה העובדים הישראלים עצלנים יותר מחבריהם באירופה או בארה"ב?
התשובה היא בוודאי שלא.
העניין נעוץ בדיוק במקום שבו מקומות עבודה רבים מידי מקדשים את שעות העבודה ולא את איכות העבודה כמדד להצטיינות עובדים ואת זה אני רואה בלא מעט ארגונים שאני מגיע אליהם.
דווקא בחוק ימי החופשה השנתיים מצבינו הרבה יותר טוב מרוב מדינות הארגון, שכן אנו יותר דומים לאירופים בה החוקים מחייבים בממוצע כ-20 ימי חופשה שנתיים.
אבל עדיין, האם זה באמת מספיק? ויותר חמור, האם בסופו של דבר אנו באמת מצליחים להנות מימי החופשה האלה, ולא מוותרים עליהם וצוברים אותם?
כמה אנשים אתם מכירים שוויתרו על חלק מימי החופשה השנתיים שלהם ובסופו של דבר איבדו את זכותם עליהם? אני מכיר מאות אנשים כאלה.
רק לשם השוואה בשנות ה-80 של המאה ה-20 מנכ"לים בארה"ב לקחו בממוצע שישה ימי חופשה שנתיים- שישה ימים בלבד!!!
ככל שהזמנים השתנו וקצב ההתפתחות והשינויים גבר, כך ויתרו מנהלים בכירים על החופשה השנתית יותר ויותר.
על פי הערכות גסות הפסד פריון המשק האמריקני מתסמינים הקשורים ללחץ והעדר חופשות ונופש של עובדים, נאמד בלמעלה מ-70 מיליארד דולר בשנה.
תוצאות מחקר ה-OECD ביחס לפריון העובד הישראלי, מספרות חלק מהסיפור הזה בדיוק.
החשיבה כאילו אם נהיה יותר שעות ויותר ימים בעבודה אז גם נייצר יותר, היא שקר גס שאנו מספרים לעצמנו ולא משנה מה עיסוקנו.
מי שעובד יותר מידי שעות ביום, לא רק שאינו מצליח לייצר יותר, אלא פוגע בתפוקה הכוללת שלו באותו היום, כתוצאה מתאונות, העלולות לפגוע בבריאותנו, טעויות וכשלים, שאותם צריך לתקן ולבצע שוב ושוב ושוב.
מי שעובד יותר מידי זמן ללא חופשה מייצר מצבי מתח מתגברים הפוגעים ביצירתיות שלו, באפקטיביות שלו, בבריאות שלו ובמערכות היחסים עם הסובבים אותו.
לכן דעו את העובדה הברורה, שעות עבודה מוגזמות ותקופה ארוכה ללא חופשה פוגעת בכם ומדרדרת את הפריון האישי שלכם.
רוצים להצליח? באמת רוצים להצליח? קחו זמן לחופשה, קחו הפסקות, תנשמו אויר נקי, צאו לטבע, תבלו עם המשפחה, עסקו בתחביבים שלכם. עשו משהו שאינו קשור לעבודה שלכם, אפילו אם אתם מאוד אוהבים אותה.
ולכם היזמים שבינינו, אם אינכם יכולים לעזוב את העסק לחופשה, או שאינכם יכולים להרים את הראש מהעבודה, כי הלקוחות דורשים או שהבנק לוחץ או שהעובדים לא עושים, אז דעו שאינכם מנהלים עסק אלא אסירים בעסק שלכם.
אז קחו חופשה, עשו הפסקות במהלך היום ותחזירו את העוצמה והאנרגיה המנטאלית שלכם.
שבוע הבא, סיכום שבעת כללי הזהב,
להתראות חברים,
חיים

Comments